A SMART célok

Szerző: | 2022. 12. 08. | Agilitás az IT szektoron kívül

Olvasási idő:

Amikor nem sikerül elérnünk a céljainkat, elkeseredünk, majd jön a(z ön)hibáztatás, a csalódottság, a frusztráció és azon tűnődünk, hogy ez a cél egyáltalán reális volt-e. Könnyebb a tartós sikert megalapozni, ha világosan meghatározott céljaink vannak, amelyek a valóságon alapulnak. Ebben segíthetnek nekünk a SMART célok.

Mik azok a SMART célok?

Nehezen érjük el a céljainkat, ha nincsenek konkrétumaink a siker meghatározásával kapcsolatban. A SMART célok egy konkrét kritériumrendszert használnak annak biztosítására, hogy a célok egyértelműen meghatározottak legyenek, és egy bizonyos időkereten belül teljesíthetőek legyenek. A SMART cél létrehozásának egyes lépésein végig haladva felfedheted azokat az eseteket, amikor a céljaid nincsenek világosan vannak megfogalmazva, és emiatt nem tud megvalósulni konkrét dolog.

A SMART rövidítés jelentése:

Specific: konkrét
Measurable: mérető
Achievable: elérhető,
Relevant: releváns
Time-based: időhöz kötött.

A SMART célmeghatározás egy bevált gyakorlati keret a célok kitűzésére. A cél kitűzésével már könnyen készíthetsz ütemtervet is egy adott célhoz.  Ennek a módszernek az elemei együtt dolgoznak egy gondosan és átgondoltan megtervezett, végrehajtható és nyomon követhető cél létrehozása érdekében.

Hogyan lehet a kevésbé konkrét célokat SMART célokká alakítani, és hogyan ültetheted be ezt a fajta gondolkodást a mindennapi munkádba?

Az alábbi SMART célmeghatározó segédletben található támpontok és kérdések segítségével a széles körű célokat könnyedén le tudod bontani a SMART kritériumoknak megfelelően. Ezzel minden aspektusukban átgondolt célokat tudsz meghatározni, melyek elérése már nem fog lehetetlennek tűnni. Próbálj meg válaszolni a kritériumonként ajánlott kérdésekre, így a válaszaid segítségével már könnyen meg tudod fogalmazni az egyéni SMART céljaidat.

SMART célmeghatározó eszköz – ingyenes minta Excel táblázat

Letöltés Excel-ben

Példák SMART célokra

A példákban szereplő SMART célokat egy építészeti tervezőiroda ügyvezetője tűzte ki maga számára az elkövetkező időszakra:

1. példa

Letöltés PDF-ben

<a href="https://agiluu.hu/author/eva/" target="_self">Mészáros-Nagy Éva</a>

Mészáros-Nagy Éva

Korábban kulturális antropológusként, ifjúsági mentorként, hr-esként és most trénerként és marketingesként is mások fejlődésének elősegítésében lelem a legnagyobb örömömet. Számomra az agilitás azt a közös változtatni akarást és fejlődést jelenti, hogy az emberek - legyenek ők gyerekek vagy felnőttek -, ha elkötelezettek, képesek szinte bármilyen kihívással megbirkózni. Az agilitás katalizálja egymást megértését, a közösségek kommunikációját és együttműködését, a folyamatos fejlődést a valódi világban valódi emberekkel.

Az Agiluu támogatja a szervezeteket, hogy agilisabbá váljanak.

Tetszett az írás? Iratkozz fel a blogra, hogy mindig értesülj az új írásokról!