Rólunk

Hogyan született meg az Agiluu?

Marhefka István vagyok, az Agiluu alapítója.

Általános iskolában a számítástechnika-tanárom azt mondta nekem, nem tudja elképzelni, hogy én valaha is egy cégnél dolgozzak.

Tizenkét éves voltam ekkor, és rendszeresen indultam programozói versenyeken. Autodidakta módon tanultam meg mindent a programozásról, egy Commodore Plus/4-es gépen gyakorolva, amelyet a szüleim a ’80-as évek végén Bécsben vásároltak nekem. Önállóan találtam ki, milyen programokat szeretnék írni, és azokat egyedül is írtam meg. Akkor még az internet sehol nem volt.

Legnagyobb eredményem, amelyre a legbüszkébb is vagyok, az, hogy a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián két egymást követő évben is ezüstérmes lettem.

Gyermekkoromban magányos farkasként egyedül dolgoztam, csapatban dolgozni már fiatal felnőttként kezdtem el. A professzionális szoftverfejlesztővé válás útján sok vitám támadt a kollégáimmal, mert sosem tudtam elfogadni a középszerű megoldásokat. Mindig az foglalkoztatott, hogyan lehetne még jobban csinálni, és hogy hogyan csinálják a világ legjobbjai. Szinte megszállott voltam, és emiatt elég sok súrlódásban volt részem a munkahelyemen.

Mindig meg szerettem volna érteni, mit miért csinálunk, mindig mögé szerettem volna látni a dolgoknak. Nehezen tudtam elviselni, ha fejlesztőként úgy tekintettek rám, mint egy fogaskerékre. Észrevettem, hogy ha bevonnak, ha tudom, mi a cél, miért dolgozok nap mint nap, akkor sokkal motiváltabban és hatékonyabban tudok dolgozni.

Sok projektben dolgoztam az idők során. Nehezen találtam a helyemet. Szakmailag jó voltam, de csak sodródtam.

2007-ben a Synergonnál dolgoztam. Egy államigazgatási projektbe kerültem, amelyet a bukás széléről hoztunk vissza. Ekkor éreztem először, hogy ez végre egy olyan projekt, amelyet szívesen csinálok. Ekkor ismerkedtem meg az agilis gondolkodással, a scrummal és az extreme programminggel. Nagyon izgalmas volt. Magunk fedeztük fel ezt a világot, amely még viszonylag új volt akkoriban, Magyarországon is igen kevesen űzték. Magát az Agilis kiáltványt is csak 2001-ben írták alá.

Az agilis megközelítés számomra az emberközpontúságról és egyben a hatékonyságról is szól, ennek a kettőnek az összehangolásáról – ez az, amit mindig is kerestem.

Az agilis működés sohasem öntörvényű, mert mindig van egy magasabb cél, amelyért dolgozunk. Fontos a munkatársak bevonása, mindenki tisztában van azzal, miért dolgozunk, és ezt hatékonyan tesszük. Az ambíciót nem szabad elnyomni, mindenki szabadon kibontakozhat.

Megfogott ez a szemlélet, mert maximálisan ki tudtam aknázni a képességeimet, sokkal mélyebben tudtam részt venni a munkában, mint ha csupán szoftverfejlesztő szakember lennék. Hiszen egyben csapattag is voltam, aki hozzájárulhatott a csapat fejlődéséhez, és közben az ügyféllel is kapcsolatban kellett lennem, meg kellett értenem és ki kellett találnom, mit szeretne. Nem csak felülről megmondták, mit kell megvalósítani.

A Synergon után mentem tovább… 2011-ben alapítótársammal saját startupot alapítottunk Be-novative néven. Ez azért is volt különleges, mert nekünk kellett kitalálni mindent, még megrendelő sem volt az elején. Három évig dolgoztam ebben a vállalkozásban. Szakemberként kezdtem, de már nem szakemberként, valami többként szálltam ki belőle.

Rádöbbentem, hogy valaki másnak segítettem megvalósítani a célját. És ekkor fogalmazódott bennem, hogy jó, de akkor én mire vágyok igazán. Akkor még nem tudtam erre a kérdésre a választ.

Svájcba költöztem, és továbbra is agilis csapatok tagjaként különféle termékfejlesztésekben vettem részt. Nemzetközi környezetben kiváló munkakörülmények között külföldi kollégákkal dolgozhattam.

Ekkoriban kezdtem felismerni, hogy önmagában az már nem motivál, hogy technológiailag milyen megoldást alkotunk meg, hanem az érdekel inkább, ahogyan fejlesztünk – a csapat és a megrendelő/felhasználó/piac közösen. Eközben egyre inkább az lett számomra a legfontosabb szempont, hogy ez a közös erőfeszítés mindenki megelégedésére szolgáljon. Többé már nem a szoftver fejlesztése, hanem a csapat/szervezet fejlesztése érdekelt.

Miután ez tudatosult bennem, ezt a szenvedélyemet vittem tovább egy saját szervezetfejlesztő vállalkozás alapításával, immár a magyar piacon. Pár év elteltével pedig megszületett az Agiluu gondolata.

Mit jelent az Agiluu?

Ahány helyen megfordultam, annyiféleképpen láttam megvalósulni az agilis működést. A legelején naivan még azt gondoltam, hogy az általam már látott, jól működő megoldásokat kell újra felhasználnom, amikor egy újabb csapatba kerülök. De pár csalódás után rá kellett jönnöm, hogy minden cég, minden csapat más és más, így megtanultam, hogy a korábban alkalmazott vagy máshol látott módszerek hiába jók, érdemesebb ezekre inkább csak inspirációként tekinteni.

A magyar és nemzetközi piacon ezzel szemben azért még mindig azt látni, hogy a tanácsadó cégek fix keretrendszereket (pl. scrum, Spotify-modell, SAFe) „húznak rá” a cégekre. Bár mindegyik keretrendszer tökéletes a maga módján, mégis sok agilis kezdeményezés végződik kudarcélménnyel. Egyrészt az előre lefektetett módszerek felesleges komplexitást visznek be a szervezetekbe, túlbonyolítva azok működését, másrészt túl gyorsan történik a változás, harmadrészt pedig sok esetben figyelmen kívül hagyják az ügyfél egyedi, már meglévő működését.

Az Agiluu (ejtsd: edzsájl-jú) létrehozásával azt a meggyőződésünket fejezzük ki, hogy bárki lehet agilis, aki akar, de minden cégnek, minden csapatnak megvan a maga saját agilis útja, amelyet magának kell felfedeznie a saját tempójában.

Missziónk

Különösen közel állnak a szívünkhöz a magyar cégek. A célunk az, hogy az agilis szemléletmódot minél szélesebb körben ismertessük meg velük, és átültessük ezt a szemléletet és a módszereket a hétköznapjaikba.

Inspirációforrásként segítségül hívtuk a szilícium-völgyi startupokat, amelyek a szakmai kiválóságot és a csapatmunkát helyezik előtérbe, sokszor igen ambiciózus célt tűznek ki maguk elé, és hatékonyságban világelsők.

Marhefka István

Marhefka István

agiliscoach, szervezetfejlesztő, software architect, Agiluu társalapítója

Mészáros-Nagy Éva

Mészáros-Nagy Éva

tréner, digital marketer, Agiluu társalapítója

Palócz István

Palócz István

devopstanácsadó

Molnár Andrea

Molnár Andrea

business coach, szervezetfejlesztő

A szilícium völgyi startupok filozófiáját és munkamódszereit visszük be a cégedbe.

Kapcsolat

+36 70 338 6049
info@agiluu.hu