KÉPZÉSEK

Két képzést találhatsz az Agiluu portfoliójában, mindkettő haladó képzés.

Túl lépek a standard képzési formákon (mint pl Product Owner, Projektvezető, Software Architect), ahol csak egyetlen szakmát tanítanak. Nálam rálátsz majd a többi kapcsolódó szakmára is, ezáltal technológiai oldalról jövő emberként képes leszel megkérdőjelezni a status quot, és képes leszel a saját környezetedet is változásra késztetni.

Amennyiben indul nyílt képzés, itt és a közösségi médiában (elsősorban LinkedIn) fogjuk kihirdetni.

Ha már most érdeklődsz bármelyik képzés iránt, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot!

Az agilis szállítás mesterfogásai: Az üzleti követelményektől a kódig

A fejlesztők, ha elhagyják a csapatot / szervezetet, magukkal viszik a domain tudást is (üzleti fogalmak, ezek összefüggései és az üzleti logika), amit a rendszer fejlesztésekor megtanultak.

Sajnos ritkán íródik olyan kód, ami a domain tudást jól reprezentálja. Ennek egyik fő oka, hogy a fejlesztők többségének nem adódik lehetősége egyetlen zöldmezős terméken dolgozni hosszú évekig úgy, hogy ne lenne folyamatos az időnyomás. Ez lenne szükséges ahhoz ugyanis, hogy a hosszú távú szempontokat érvényesítve tapasztalatot szerezzenek a domain tudás alkalmas reprezentálásával a kódban.

Az agilis specifikációs, tervezési és implementációs módszerek ezt a problémakört hivatottak megoldani (domain driven design, behavior driven development, scrum, user stories, continuous delivery, agile testing, test driven development, stb.). Ezek többségéről hallottak már a fejlesztők, de hogyan lehet ezeket összehangolni egy egységes, kohézív módszerré, ami figyelembe veszi a csapat és az üzleti környezet sajátosságait? Egyáltalán mit is jelentenek pontosan ezek a módszerek, és meddig érdemes komolyan venni őket, hogy valóban hasznot hozzanak, és végül ne öncélúakká váljanak? Hogyan lehet a csapatban bevezetni ezeket reálisan?

A képzésen a stabil elméleti alapok mellett a résztvevők megismerhetik a tágabb összefüggéseket, és egy valós üzleti probléma megoldásán keresztül gyakorolhatják az üzleti szemléletű megoldásszállítást.

Célközönség: agilis csapat bármely szereplője bármilyen képességi szinten. Fejlesztők, tesztelők és BA-k egyaránt, akik tudnak kódolni. Mély technológiai kérdésekbe nem fogunk bele menni, a cél, hogy a különböző módszereket és ezek együttes használatát megtanuljuk annak érdekében, hogy az üzleti tudást a csapat elsajátíthassa és ez a kódban is manifesztálódjon.

Tematika

 • Domain Driven Design alapok (entity, repository, aggregate, domain events, bound context, event storming, user story mapping, example mapping)
 • Behaviour Driven Design, Specification by Example
 • User stories
 • Test Driven Development, Acceptance Test Driven Development
 • Tesztelési piramis, Agilis tesztelés
 • Walking skeleton
 • Continuous integration és delivery, adatbázis séma módosítás

Gyakorlat (projektmunka)

A projektmunka során egy, a valósághoz közel álló üzleti probléma megoldását fogjuk elvégezni: üzleti probléma megértése, specifikálása és megvalósítása agilis eszközökkel. Alkalmazott technológiai stack: Java, Spring Boot, Spring Data JPA, Spring Cloud, PostgreSQL, GitLab, Liquibase, Cucumber.

Az órákon tanult módszereket az órákon elkezdjük gyakorolni, majd a képzési alkalmak között a résztvevők tovább folytatják a projektet, amivel tovább mélyítik a gyakorlást. A feladat úgy van kitalálva, hogy figyelembe veszi azt is, ha a résztvevők az alkalmak között keveset tudnak a projekt megvalósításával foglalkozni. Az alkalmak során visszajelzéseket kapnak a résztvevők.

Terjedelem: 6×0,5 nap (online)

Előfeltétel: hozzávetőlegesen medior szintű fejlesztői tapasztalat Java környezetben, valós üzleti alkalmazás fejlesztésében valamilyen szerepkörben eltöltött legalább 5 éves tapasztalat.

Architektúra modernizációs kezdeményezések beindítása

Az architektúra modernizáció egy elavult, üzleti kötelezettséget jelentő architektúra átalakítása olyan korszerű architektúrává, amely versenyelőnyt biztosít az üzlet számára. Ez ma minden stabil üzleti és IT alapokon nyugvó szervezetben jelen lévő jelentőségteljes téma. Az architektúra modernizáció egyaránt rejt technológiai kihívást és ezzel egyidejűleg szervezeti kihívásokat is.

Hogyan indítsunk el egy ilyen architektúra modernizációs kezdeményezést a stakeholderek bevonásával, hogy elkerüljük a leggyakoribb csapdákat a megvalósítás során, amik később nagyon fájdalmassá válhatnak? Hogyan érhető el, hogy 3-6 hónapon belül az újra írt rendszer egy része élesbe kerülhessen?

A képzés során egy mintaprojektet fogunk végig vinni a résztvevőkkel, ahol a tanult eszközökkel szerezhetnek saját élményt. Közben megismerik azokat a buktatókat, amik előfordulnak a szervezeteknél, és azt is megtanulják, hogyan lehet ezeket elkerülni agilis megközelítést alkalmazva.

Célközönség: product ownerek, vezető fejlesztők, software architectek, technológiai döntéshozók

Tematika

 • Strategy, roadmap
 • Wardley Mapping, competitive advantage (comparative advantage, differential advantage)
 • Event Storming
 • Feature Parity
 • Migration patterns: strangler fig, bubble, and parallel run patterns
 • Team Topologies
 • Architecture Modernization Enabling Team, learning and upskilling

Terjedelem: 6×0.5 nap (online)

Előfeltétel: vállalati környezetben szerzett product owneri vagy vezető fejlesztői vagy software architecti tapasztalat.

Az órákon tanult módszereket az órákon elkezdjük gyakorolni, majd a képzési alkalmak között a résztvevők tovább folytatják a projektet, amivel tovább mélyítik a gyakorlást. Az alkalmak során visszajelzéseket kapnak a résztvevők.

MILYEN LENNE, HA NÁLAD vagy neked DOLGOZÓ SZOFTVERFEJLESZTŐ CSAPATOK STABILAN, KISZÁMÍTHATÓ MÓDON SZÁLLÍTANÁNAK, ÉS MINDENKI A SAJÁT TEHETSÉGÉVEL, LELKESEDÉSÉVEL VENNE RÉSZT A MUNKÁBAN?

MIT NYERNÉL EZZEL TE, A CÉGED ÉS AZ ÜGYFELEID?

Szeretnék bővebb tájékoztatást!

14 + 3 =