Agilitás az IT szektoron kívül

Mindenki az agilis módszertanokról és agilis transzformációról beszél, de hogyan aknázhatják ki a nem szoftver technológiai szervezetek is az agilis szemléletben és módszertanokban rejlő előnyöket?

Az agilis módszertanok mögött álló innovatív ötletek közül sokan teljesen az informatikai és szoftverfejlesztési szektoron kívülről származnak. A „scrum” szó például a termékfejlesztés területén született, ahol általánosan használták, mielőtt a szoftverfejlesztési szektorban átvették és széles körben használták volna. A Kanban módszert pedig valójában az autóiparban használták a gyártósorok irányítására, először a Toyotánál, ahol a szupermarketeket tanulmányozták a módszer megalkotásához.

Az agilis szemlélet és az ezt támogató módszertanok tehát nem csak a szoftverfejlesztésre vonatkoznak, rugalmasságuk és egyszerűségük lehetővé tette, hogy más iparágakban is elterjedjenek, ahol ugyanolyan sikeresnek bizonyultak. Még ha az építőiparban, a gyártásban, a mezőgazdaságban, az értékesítésben vagy esetleg egy kormányhivatalban dolgozol is, az agilitás minden bizonnyal nálad is alkalmazható a szervezeti munka megkönnyítésére, az emberek nagyobb fokú bevonására és egy ügyfélközpontúbb működés kialakítására.

De hogyan? Erre a kérdésre keresik a választ alábbi írásaink.

Az Agiluu támogatja a szervezeteket, hogy agilisabbá váljanak.

Iratkozz fel a blogra, hogy mindig értesülj az új írásokról!