Szolgáltatásunk

Szervezetfejlesztést végzünk, amelynek során a szilícium-völgyi startupok módszereit, filozófiáját visszük be a magyar cégekbe. A szílicium-völgyi startupok alkalmazkodóképesek, hatékonyak, a csapatmunkát helyezik előtérbe és modern eszközökkel dolgoznak.
$

A szervezetfejlesztés célja mindig egyedi, a megbízótól függ, és elsősorban a szervezeti működés fejlesztését foglalja magában, de szükség esetén kiterjedhet más területekre is (pl. üzletfejlesztés). A szervezetfejlesztés kiterjedése lehet a szervezet egy része vagy egésze.

$

A megbízás elvállalása előtt személyes találkozó keretében pontosítjuk, hogy mi a megkeresés háttere, pontos indítéka. Körvonalazzuk az elérendő célt, amelyet belátható időn belül (tipikusan 6 hónap) el szeretnénk érni.

$

Megállapodás után meghatározzuk a vágyott jövőt (megoldásfókuszú megközelítés), és a következő lépéseket.

$

Amennyiben a szervezetben új szokások kialakítása szükséges, megtervezzük azt a rendszert is, amelynek keretében a szervezetfejlesztést végezzük, és amely a megbízás végeztével a cég életének szerves részévé tud válni, így a változás tartós marad.

$

Agilis szemlélettel dolgozunk. A változási folyamatba – a menedzsmenttel egyeztetett módon – bevonjuk a kollégákat is. A folyamat során az éppen működő rendszert lépésről lépésre alakítjuk át, és fejlesztjük közösen a rendszeresen megtartott visszatekintéseken (retrospective) felmerült visszajelzések alapján a kollégák bevonásával és a vágyott jövő figyelembevételével.

$

A szervezetfejlesztés kísérletezéssel valósul meg (szintén agilis megközelítés), a jól működő módszereket megtartjuk, a nem működőekből levonjuk a tanulságokat, és elhagyjuk őket. Magát a vágyott jövőt is pontosítjuk az idő előrehaladtával. A folyamat sikere nagyban múlik a megbízó vezető elkötelezettségétől és részvételétől.

$

A lehető legrövidebb időn belül dolgozni kezdünk a szervezettel a felvázolt jövőkép alapján, így a szervezetfejlesztés gyakorlatilag azonnal kifejti pozitív hatását.

Szervezetfejlesztés IT cégek számára

Platform-, technológia- és módszertanfüggetlenül dolgozunk, minden esetben maximálisan alkalmazkodunk a megbízó már meglévő rendszereihez és szervezeti működéséhez. Projekt alapú működést és termékfejlesztést is támogatunk, az üzleti domaintől függetlenül.

Bármi legyen is az architektúra és a technológiai stack, az adott stackben megvalósuló módon támogatjuk az agilis módszereket (Test Driven Development, Behaviour Driven Development, Refactoring, Domain Driven Design, Extreme Programming stb.)

A szükséges képzéseket, amelyek az alkalmazott technológiák, módszertanok, szemléletmódok hatékony átadását célozzák meg, elsősorban a közös munka során – megfelelő specialista szakemberek bevonása mellett – mentorálással végezzük. Szükség esetén tréningeket is szervezünk.

Az agilis működés megvalósulása nem képzelhető el csupán a mérnöki módszerek javításával, ezért az üzleti oldal felkészítését, mentorálását és az üzleti és fejlesztői oldal együttműködésének fejlesztését is egyformán fontosnak tartjuk.

Szervezetfejlesztés NEM IT cégek számára

Képesek vagyunk kapcsolódni bármilyen szektorhoz. Bár minden szervezetfejlesztési projektünk alapja a kölcsönös bizalom, a nem IT szolgáltató cégek esetében az együttműködés sikere nagyban múlik azon, hogy a megbízó oldali vezető és a szervezetfejlesztő szakember a saját, eltérő tapasztalatait milyen hatékonyan képesek összeegyeztetni egymással.

A szervezettel minél korábban elkezdett közös munka felgyorsítja ezt a folyamatot.

Miben vagyunk mi mások?

  • gyors, kézzelfogható eredményeket érünk el, hogy rövid időn belül megtérülhessen a változásba fektetett energia és pénz
  • szemléletünk és módszerünk egyaránt hasznos kkv-k és mikrovállalkozások számára is
  • a változásba kezdetektől fogva bevonjuk a kollégákat a menedzsmenttel egyeztetett módon
  • cégre szabott, egyedi megoldást ajánlunk, ami mindig a közös munka eredményeként alakul ki
  • egyszerre vagyunk coachok, szervezetfejlesztők, folyamattanácsadók és informatikai szakemberek, ezért komplexen kezeljük a változást
  • az alkalmazott módszereket nem csak tanítjuk, de magunk is mindennap alkalmazzuk saját munkánk során
  • csak abban az esetben vállalunk el egy megbízást, ha bízunk abban, hogy azt közösen sikerre is tudjuk vinni

A szilícium völgyi startupok filozófiáját és munkamódszereit visszük be a cégedbe.

Kapcsolat

+36 70 338 6049
info@agiluu.hu