Agilis transzformáció az IT-n kívül

Mindenki az agilis módszertanokról beszél, de hogyan használhatják a nem technológiai csapatok az agilis módszertanokat?

Az agilis módszertanok forradalmasították a projektmenedzsmentet, nemcsak az IT- és szoftverfejlesztési iparágakban, hanem számos más iparágban is. Az igazság az, hogy az agilis módszertanok mögött álló innovatív ötletek közül sokan teljesen az informatikai és szoftverfejlesztési iparágon kívülről származnak.

A “scrum” szó például a termékfejlesztés területén született, ahol általánosan használták, mielőtt a szoftverfejlesztési iparágban átvették és széles körben használták volna. A Lean és a Kanban módszereket valójában az autóiparban használták a gyártósorok irányítására, először a Toyotánál, amely a szupermarketek tanulmányozásával úttörő szerepet játszott ebben a módszerben.

Az agilis módszertanok tehát nem csak a szoftverfejlesztésre vonatkoznak, rugalmasságuk és egyszerűségük lehetővé tette, hogy más iparágakban is elterjedjenek, ahol ugyanolyan sikeresnek bizonyultak. Még ha a gyártásban, a mezőgazdaságban, az értékesítésben vagy esetleg egy kormányhivatalban dolgozol is, az agilis módszertanok minden bizonnyal nálad is alkalmazhatók a szervezeti munka megkönnyítésére.

De hogyan? Erre a kérdésre keresik a választ alábbi írásaink.

Az Agiluu támogatja a szervezeteket, hogy agilisabbá váljanak.

Iratkozz fel a blogra, hogy mindig értesülj az új írásokról!